Czy krowie mleko chroni przed COVID-19?
Opublikowano 24.03.2021 r.
Badania nowozelandzkiego producenta farmaceutycznego Quantec wykazały, że kompleks białkowy uzyskany ze świeżego pasteryzowanego mleka krowiego może chronić ludzkie komórki organizmu przed COVID-19.
Firma Quantec z Nowej Zelandii opatentowała immunologiczne białka pod nazwą IDP®, które ma działanie przeciwzapalne, przeciwutleniające i przeciwbakteryjne.
Firma zleciła badanie w niezależnym laboratorium w USA. Potwierdziło ono, że biało chroni komórki ludzkiego ciała przed koronawirusami oraz załagodzić objawy.
Poprzednie badania wykazały, że IDP działa jak bariera i wzmacnia układ odpornościowy, dzięki czemu jest skuteczny przeciwko grypie i opryszczce pospolitej – powiedział dyrektor generalny Quantec, Raewyn McPhillips. – Teraz może też pomóc w walce z COVID-19.
Źródło: forummleczarskie.pl
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|