KalendarzRolników.pl
PARTNERZY PORTALU
  • Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
  • Narodowy Instytut Wolności
  • Partner serwisu Krajowa Rada Izb Rolniczych
  • ODR Bratoszewice
  • Partner serwisu Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie

WYSZUKIWARKA

Czy krowie mleko chroni przed COVID-19?

Opublikowano 24.03.2021 r.
Badania nowozelandzkiego producenta farmaceutycznego Quantec wykazały, że kompleks białkowy uzyskany ze świeżego pasteryzowanego mleka krowiego może chronić ludzkie komórki organizmu przed COVID-19.

Firma Quantec z Nowej Zelandii opatentowała immunologiczne białka pod nazwą IDP®, które ma działanie przeciwzapalne, przeciwutleniające i przeciwbakteryjne.

Firma zleciła badanie w niezależnym laboratorium w USA. Potwierdziło ono, że biało chroni komórki ludzkiego ciała przed koronawirusami oraz załagodzić objawy.

 Poprzednie badania wykazały, że IDP działa jak bariera i wzmacnia układ odpornościowy, dzięki czemu jest skuteczny przeciwko grypie i opryszczce pospolitej – powiedział dyrektor generalny Quantec, Raewyn McPhillips. – Teraz może też pomóc w walce z COVID-19.

Źródło: forummleczarskie.pl

kontakt1.jpg Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
 

Komitet do spraw pożytku publicznego
NIW
Sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030
PROO