Hybrydowa POLAGRA 2021?

Jak informują organizatorzy, rozpatrywana jest formuła hybrydowa.
- Przygotowujemy się na hybrydowy model targów POLAGRA. Zależy nam bardzo, by mogli z niego skorzystać między innymi kontrahenci zza granicy zainteresowani importem polskiej żywności, którzy mogą spotkać się z ograniczeniami w podróżowaniu – informuje Dariusz Wawrzyniak, dyrektor grupy produktów.
Niewątpliwym atutem POLAGRY jest jej różnorodność i to się na pewno nie zmieni. Ekspozycja ma pozwolić zapoznać się z żywność stanowiącą odpowiedź na preferencje dietetyczne konsumentów, nowymi technologiami wspierającymi procesy produkcyjne z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa w produkcji żywności, a także z rozwiązaniami dedykowanymi sektorowi HoReCa. Organizatorzy mają nadzieję, że w tym roku uda się też powrócić do utworzenia stref dedykowanych polskiej branży mięsnej i mleczarskiej realizowanych przy wsparciu partnerów branżowych, które mają na celu promocję polskiej produkcji.
Jeśli uda się zorganizować targi w październiku będzie to szansa na rozpoczęcie tak wyczekiwanych przez rolników i branże spożywczą targów rolniczych. POLAGRA to, oczywiście, nie tylko targi, ale i potężna dawka wiedzy przekazywana uczestnikom w trakcie konferencji. Trzymamy kciuki, aby targi udało się zorganizować!