KalendarzRolników.pl
PARTNERZY PORTALU
  • ODR Bratoszewice
  • Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
  • Partner serwisu Krajowa Rada Izb Rolniczych

WYSZUKIWARKA

Webinar: Dobre praktyki higieny produkcji żywności

Opublikowano 24.02.2024 r.
przez Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Jeśli zamierzamy we własnym gospodarstwie produkować żywność na sprzedaż, to ten webinar jest właśnie dla nas.  Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie zaprasza  na webinar nt.: Dobre praktyki higieny produkcji żywności. Produkcja żywności w gospodarstwie – zasady znakowania i wprowadzania jej na rynek. 

Szkolenie odbędzie się w dniu 1.03.2024 r. w godz. 12.30 - 18.00 i jest bezpłatne, ale... przewidziano tylko 100 miejsc. Warto więc się pospieszyć i zarejestrować się na webinar jak najszybciej.


Jak podali organizatorzy, rejestracja na szkolenie odbywa się poprzez platformę eCDR pod adresem: https://planowanie.cdr.gov.pl/szkolenia/link zewnętrzny (decyduje kolejność zgłoszeń).


Podczas szkolenia omówione zostaną między innymi następujące zagadnienia dotyczące:

  • przepisów bezpieczeństwa żywności,
  • przepisów prawa żywnościowego, z uwzględnieniem jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych w zakresie znakowania,
  • wymogi dla artykułów rolno-spożywczych wprowadzanych do obrotu,
  • wymogi dla opakowania artykułów rolno-spożywczych wprowadzanych do obrotu,
  • przepisów dobrej praktyki produkcyjnej,
  • przepisów dotyczących rejestracji produkcji żywności w warunkach domowych,
  • przepisów dotyczących wymagań higienicznych w warunkach domowych – najistotniejsze zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne,
  • wymogi dla miejsca obróbki, przygotowywania i przechowywania żywności.

- Szkolenie skierowane jest do rolników, domowników rolników, mieszkańców obszarów wiejskich, doradców zatrudnionych w państwowych i prywatnych jednostkach doradczych oraz zainteresowanych tematem - poinformowali organizatorzy z CDR w Brwinowie.

 

kontakt1.jpg Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj