Webinar: Dobre praktyki higieny produkcji żywności

Opublikowano 24.02.2024 r.
przez Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Jeśli zamierzamy we własnym gospodarstwie produkować żywność na sprzedaż, to ten webinar jest właśnie dla nas. Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie zaprasza na webinar nt.: Dobre praktyki higieny produkcji żywności. Produkcja żywności w gospodarstwie – zasady znakowania i wprowadzania jej na rynek.
Szkolenie odbędzie się w dniu 1.03.2024 r. w godz. 12.30 - 18.00 i jest bezpłatne, ale... przewidziano tylko 100 miejsc. Warto więc się pospieszyć i zarejestrować się na webinar jak najszybciej.
Jak podali organizatorzy, rejestracja na szkolenie odbywa się poprzez platformę eCDR pod adresem: https://planowanie.cdr.gov.pl/szkolenia/link zewnętrzny (decyduje kolejność zgłoszeń).
Podczas szkolenia omówione zostaną między innymi następujące zagadnienia dotyczące:
- przepisów bezpieczeństwa żywności,
- przepisów prawa żywnościowego, z uwzględnieniem jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych w zakresie znakowania,
- wymogi dla artykułów rolno-spożywczych wprowadzanych do obrotu,
- wymogi dla opakowania artykułów rolno-spożywczych wprowadzanych do obrotu,
- przepisów dobrej praktyki produkcyjnej,
- przepisów dotyczących rejestracji produkcji żywności w warunkach domowych,
- przepisów dotyczących wymagań higienicznych w warunkach domowych – najistotniejsze zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne,
- wymogi dla miejsca obróbki, przygotowywania i przechowywania żywności.
- Szkolenie skierowane jest do rolników, domowników rolników, mieszkańców obszarów wiejskich, doradców zatrudnionych w państwowych i prywatnych jednostkach doradczych oraz zainteresowanych tematem - poinformowali organizatorzy z CDR w Brwinowie.
![]() |
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|