Dziedzictwo kulinarne regionów – webinaria dla KGW!

Szkolenia, w formie 1,5 godzinnych webinariów rozpoczynają się 28 października i potrwają do 29 listopada br.,
Szkolenia mają charakter regionalny i tematyczny. Szkolenia z zakresu dziedzictwa kulinarnego poszczególnych regionów adresowane są do KGW z obszaru określonego województwa. Szkolenia tematyczne przeznaczone są dla wszystkich zainteresowanych i obejmują takie zagadnienia jak:
- żywność wysokiej jakości – oznaczenia i certyfikaty
- rodzime rasy zwierząt i dawne odmiany roślin w przetwórstwie żywności
- szlaki kulinarne, a produkty regionalne i tradycyjne
- jak rozpoznawać żywność wysokiej jakości, czym się kierować przy wyborze produktów.
- jak promować własne produkty tradycyjne (konkursy kulinarne, imprezy okolicznościowe itp.)
- jak prezentować produkty i potrawy
Szkolenia prowadzone są przez ekspertów z Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Aby zapisać się na szkolenie należy zarejestrować się na stronie www.kulinaria-kgw.edu.pl i wypełnić formularz zgłoszeniowy. Na stronie tej dostępny jest harmonogram poszczególnych webinariów i regulamin szkoleń. Ilość miejsc ograniczona.
HARMONOGRAM WEBINARIÓW TUTAJ
Źródło: NIKiDW
![]() |
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|