KalendarzRolników.pl
Nie masz jeszcze konta?

Partnerzy portalu

Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
Partner serwisu Województwo Podlaskie
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie
Krajowa Rada Izb Rolniczych
KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA
16 lutego 2018

Przepis na kotlety z indyka w chrupiącej panierce z chrzanowym purée

Na rodzinny obiad polecamy kotlety z piersi indyka w chrupiącej panierce z chrzanowym puree. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych schabowych.  

Składniki:

  • filet z piersi indyka,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka bułki tartej,
  • 1 szklanka mąki,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.

Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Kotlety delikatnie ubijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Kotlety z indyka idealnie smakują z purée chrzanowym

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • 2 łyżki chrzanu ze słoiczka,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 1 łyżka masła.

Ugotowane ziemniaki rozgniatamy tłuczkiem. Dodajemy chrzan, masło, śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. 

Smacznego :-)

 

 

kontakt1.jpg Redakcja KalendarzRolnikow.pl
 
 
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
drukuj  
REKLAMA
Redakcja

Wydawca

WDR
ul. Modra 23
87-807 Włocławek
www.wydawnictwodr.pl

 
Tu nas znajdziesz
Napisz do nas

pozycje oznaczone * muszą być wypełnione