Przepis na kotlety z indyka w chrupiącej panierce z chrzanowym purée

Opublikowano 17.02.2018 r.
Na rodzinny obiad polecamy kotlety z piersi indyka w chrupiącej panierce z chrzanowym puree. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych schabowych.
Składniki:
- filet z piersi indyka,
- 2 jajka,
- 1 szklanka bułki tartej,
- 1 szklanka mąki,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia.
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Kotlety delikatnie ubijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kotlety z indyka idealnie smakują z purée chrzanowym
Składniki:
- 1 kg ziemniaków,
- 2 łyżki chrzanu ze słoiczka,
- 2 łyżki śmietany 18%,
- 1 łyżka masła.
Ugotowane ziemniaki rozgniatamy tłuczkiem. Dodajemy chrzan, masło, śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
Smacznego :-)
![]() |
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|