Jajka z salmonellą - GIS ostrzega!

Opublikowano 14.07.2018 r.
Główny Inspektor Sanitarny poinformował, że w jajkach spożywczych, które trafiły do sprzedaży wykryto bakterię Salmonella Enteritidis.
Bakterie Salmonella wykryto w próbce produktu badanego przez Państwową Inspekcję Sanitarną.
To „Jaja z chowu klatkowego kl. Wag. M” z kodem identyfikacyjnym umieszczony na skorupce jaj: 3PL26111314 oraz terminem przydatności do spożycia: 23.07.2018 oraz 24.07.2018 Producentem jaj jest Gospodarstwo Rolne Krzysztof Niewczas Tychów Nowy.
Kwestionowana partia jaj (nr partii 23.07.2018) została wyprodukowana w dniu 25.06.2018 r. (data zniesienia jaj), producent postępowaniem objął dodatkowo jaja zniesione 26.06.2018 r. (nr partii 24.07.2018).
Osoby, które kupiły jajka z partii skażonych salmonellą mogą zwracać je do miejsca zakupu.
Źródło: GIS
![]() |
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|