Pomysły na naturalne maseczki z warzyw
Jak przygotować skórę do nałożenia maseczki?
Maseczki zawsze nakładamy na oczyszczoną skórę twarzy, dzięki temu wszystkie cenne składniki będą się lepiej wchłaniały. Maseczki nakładamy zwykle na 15-20 minut, po czym zmywamy letnią wodą.
Maseczka rozjaśniająco-oczyszczająca z ogórka
Co potrzebujemy?
1 ogórek, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 białko jaja
Ogórka obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, odciskamy sok, dodajemy sok z cytryny i białko, dokładnie mieszamy. Nakładamy na twarz i zmywamy po 20 minutach.
Zobacz też:
Odżywcza maseczka z pomidora
Pomidora blendujemy na papkę, dodajemy odrobinę miodu i mieszamy. Maseczkę nakładamy na twarz na 15 minut.
Maseczka z marchewki – utrwalająca opaleniznę
Potrzebujemy:
1 marchewkę, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1 łyżkę miodu
Marchewkę należy lekko podgotować i ugnieść widelcem, wymieszać z miodem i oliwą z oliwek. Nakładamy na twarz i zmywamy po 20 minutach.
Zobacz też:
Maseczka rozjaśniająca z natki pietruszki
mały pęczek świeżej pietruszki, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka miodu
Natkę blendujemy, dodajemy sok z cytryny, miód, mieszamy i nakładamy na kwadrans na twarz.
Regenerująca maseczka z ziemniaka
Ścieramy na tarce jednego ziemniaka i dodajemy 1 łyżeczkę miodu. Maseczkę nakładamy na twarz na 15 minut.
Warzywa to prawdziwe bogactwo witamin i składników mineralnych, które pozytywnie wpłyną na stan naszej skóry. Polecamy wykonywać takie maseczki 1-2 razy w tygodniu.
Maria Has
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|