Z pola do garnka - konkurs
Celem konkursu jest zebranie unikatowych, regionalnych, ale także nowych interesujących przepisów kulinarnych z województwa świętokrzyskiego oraz zainteresowanie przetwórstwem żywności i sprzedażą tych produktów przez rolników z małych świętokrzyskich gospodarstw. Ponadto chodzi o promowanie jedynych w swoim rodzaju produktów żywnościowych, specyficznych dla naszego regionu i promocję produktów wytwarzanych w gospodarstwach wśród potencjalnych klientów.
Uczestnikami konkursu są pełnoletni mieszkańcy województwa świętokrzyskiego tj. osoby fizycznem- rolnicy, a także koła gospodyń wiejskich, którzy przygotują przetwory lub potrawy z min. 50% produktów z własnego gospodarstwa w ilości co najmniej 50 porcji degustacyjnych. Zgłoszenia do udziału w konkursie przyjmowane są przez ŚIR do 5 października 2018 roku.
Źródło: ŚIR
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|