KalendarzRolników.pl
PARTNERZY PORTALU
  • Partner serwisu Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie
  • Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
  • Partner serwisu Województwo Podlaskie
  • Narodowy Instytut Wolności
  • Partner serwisu Krajowa Rada Izb Rolniczych
  • Partner serwisu KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA

WYSZUKIWARKA

W świecie Hildegardy... wyśmienite jabłka z bakaliami

Opublikowano 07.11.2019 r.
Sezon na jabłka w pełni, dlatego tym razem prezentujemy przepis na aromatyczne jabłka z bakaliami na ciepło. Brzmi cudownie, prawda? A jakie to pyszne!

Czego potrzebujemy?

  • 3 duże jabłka
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 50 g płatki migdałów
  • cynamon mielony do posypania
  • 1 łyżka mąki kasztanowej
  • 6 daktyli

Przygotowanie:

Jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy płatki migdałowe i pokrojone daktyle. Smażymy przez kilka minut na małym ogniu. Następnie dodajemy jabłka i mąkę kasztanową. Wszystko jeszcze raz podsmażamy. Pod koniec posypujemy cynamonem i przekładamy do miseczki. 

I... gotowe! Prawda, że proste?

Życzymy smacznego! To idealny deser na jesienne dni.

 
kontakt1.jpg
dr Alfreda Walkowska
Stowarzyszenie Centrum św. Hildegardy w Polsce 

dr Alfreda Walkowska teolog; znawczyni dzieła św. Hildegardy; współpracownik Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu; twórczyni Polskiego Centrum św. Hildegardy z siedzibą w Legnicy; autorka książek i licznych artykułów; wydawca, tłumaczka; inicjatorka i prezes pierwszego polskiego Stowarzyszenia Centrum św. Hildegardy w Polsce. Od 1992 roku popularyzuje w kraju i za granicą wiedzę o św. Hildegardzie z Bingen. Związana z Benedyktyńskim Instytutem Kultury w Tyńcu  jako inicjatorka i prowadząca warsztaty oraz rekolekcje z postem według św. Hildegardy.

 
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj

Komitet do spraw pożytku publicznego
NIW
Sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030
PROO