W świecie Hildegardy... wyśmienite jabłka z bakaliami
Jabłka z bakaliami na ciepło
Czego potrzebujemy?
- 3 duże jabłka
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 50 g płatki migdałów
- cynamon mielony do posypania
- 1 łyżka mąki kasztanowej
- 6 daktyli
Przygotowanie:
Jabłka obieramy i kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy płatki migdałowe i pokrojone daktyle. Smażymy przez kilka minut na małym ogniu. Następnie dodajemy jabłka i mąkę kasztanową. Wszystko jeszcze raz podsmażamy. Pod koniec posypujemy cynamonem i przekładamy do miseczki.
I... gotowe! Prawda, że proste?
Życzymy smacznego! To idealny deser na jesienne dni.
dr Alfreda Walkowska
Stowarzyszenie Centrum św. Hildegardy w Polsce
dr Alfreda Walkowska teolog; znawczyni dzieła św. Hildegardy; współpracownik Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu; twórczyni Polskiego Centrum św. Hildegardy z siedzibą w Legnicy; autorka książek i licznych artykułów; wydawca, tłumaczka; inicjatorka i prezes pierwszego polskiego Stowarzyszenia Centrum św. Hildegardy w Polsce. Od 1992 roku popularyzuje w kraju i za granicą wiedzę o św. Hildegardzie z Bingen. Związana z Benedyktyńskim Instytutem Kultury w Tyńcu jako inicjatorka i prowadząca warsztaty oraz rekolekcje z postem według św. Hildegardy. Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|