Ekologiczne mięso w sklepach Carrefour
Jak ustaliliśmy, oferta ta obejmuje ekologiczną wołowiną, wieprzowinę i drób – dostępna jest już w trzech warszawskich sklepach sieci (w CH Arkadii, CH Promenadzie oraz w Sadyba BEST Mall), a wkrótce znajdzie się w kolejnych lokalizacjach.
Dostępne w sklepach Carrefour produkty posiadają znak zielonego liścia, czyli Certyfikat Ekologiczny, potwierdzający spełnienie unijnych wymagań dotyczących żywności ekologicznej, gwarantujący produkcję ze składników ekologicznych oraz hodowlę zwierząt w oparciu o żywienie naturalnymi paszami, bez antybiotyków i suplementów wzrostu. Certyfikowane mięso ekologiczne produkowane jest w gospodarstwach, które nie stosują nawozów sztucznych oraz oprysków. Dostawcą Carrefour są zakłady Mięsne Wasąg – rodzinna firma z Lubelszczyzny, która już od kilkunastu lat produkuje wyroby ekologiczne.
Ekologiczne mięso to produkt, który trudno znaleźć poza sieciami specjalistycznymi. Wiemy, że nasi klienci stale poszukują produktów ekologicznych wysokiej jakości, dlatego wychodząc naprzeciw ich oczekiwaniom, zdecydowaliśmy się na rozszerzenie oferty mięs o produkty bio. Kierunek rozwoju gamy świeżych produktów ekologicznych jest jednym z naszych głównych priorytetów na rok 2019 i zamierzamy go kontynuować – mówi Anna Kurnatowska, Dyrektor Handlowy Produktów Świeżych Carrefour Polska.
Źródło: Carrefour
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|