Polska Festiwal w Dżakarcie

Organizatorami festiwalu były Polska Agencja Inwestycji i Handlu (Zagraniczne Biuro Handlowe w Indonezji) oraz Ambasada Rzeczpospolitej Polskiej w Dżakarcie. Polska Festiwal odbywała się w centrum targowym PIK Avenue w Dżakarcie (JL. Pantai Indah Kapuk Boulevard).
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa włączył się w promocję polskich produktów spożywczych podczas festiwalu wspierając Ambasadę RP w organizacji inauguracyjnej kolacji oraz warsztatów kulinarnych poświęconych tradycyjnej polskiej kuchni, podczas których Indonezyjczycy mogli spróbować polskich tradycyjnych potraw.
Na stoisku zorganizowanym przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa prezentowane były polskie produkty spożywcze, które cieszyły się dużym zainteresowaniem odwiedzających. Szczególnie zwracano uwagę na walory smakowe polskich jabłek. Patronatem KOWR został objęty również towarzyszący festiwalowi BBQ Pork Festival. Jak zawsze, promocja polskiej żywności odbywała się pod hasłem „Poland Tastes Good”.
źródło: KOWR
![]() |
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|