Truskawki i rabarbar - kulinarny duet doskonały
Mało jest w kuchni tak dobrych połączeń jak truskawki i rabarbar. Kwaśność jednego i słodycz drugiego produktu sprawiają, że razem smakują doskonale. Korzystajmy z tego - bo ani się obejrzymy, a zabraknie ich na straganach.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
Składniki na ok. 5 słoików po 250 g:
|
|
Tarta truskawkowo-rabarbarowa we francuskim stylu
Składniki:
Na nadzienie owocowe:
|
|
Błyskawiczne ciasto z truskawkami i rabarbarem
Składniki:
|
|
Kompot z truskawek i rabarbaru na białym winie
Składniki:
|
|
Truskawki i rabarbar - niby klasyczne połączenie wiosenno-letnich smaków, a jak zachwyca i zadowala nasze podniebienia :-)
![]() |
Katarzyna Molak
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|