Polecamy przepis na bardzo czekoladowe brownie
Opublikowano 03.11.2017 r.
Brownie, czyli ciasto, które uwielbia każdy miłośnik czekolady. Mamy dla Was rewelacyjny przepis!
Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 5 jajek
- 250 g - cukru
- 100 g – mąki
Wykonanie:
1. Czekoladę z masłem należy roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić.
2. Następnie ubijamy jajka, ucieramy je z cukrem i dodajemy przesianą mąkę - mieszamy.
4. Na koniec do masy jajecznej dodajemy przestudzoną czekoladę, całość dokładnie mieszamy.
5. Ciasto przelewamy do okrągłej blaszki i pieczemy w 180 stopniach przez 20 min (jeśli chcemy, by czekolada delikatnie wypływała po przekrojeniu) lub 30 min (jeśli ma mieć zwartą konsystencję).
Brownie rewelacyjnie smakuje podane na ciepło z gałką lodów waniliowych.
I czekoladowy zawrót głowy gotowy! Smacznego!
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|