KalendarzRolników.pl
Nie masz jeszcze konta?

Partnerzy portalu

Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
Partner serwisu Województwo Podlaskie
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie
Krajowa Rada Izb Rolniczych
KRAJOWY OŚRODEK WSPARCIA ROLNICTWA
3 listopada 2017

Polecamy przepis na bardzo czekoladowe brownie

Brownie, czyli ciasto, które uwielbia każdy miłośnik czekolady. Mamy dla Was rewelacyjny przepis!

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 5 jajek
  • 250 g - cukru
  • 100 g – mąki

Wykonanie:

1. Czekoladę z masłem należy roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić.

2. Następnie ubijamy jajka, ucieramy je z cukrem i dodajemy przesianą mąkę - mieszamy.

4. Na koniec do masy jajecznej dodajemy przestudzoną czekoladę, całość dokładnie mieszamy.

5. Ciasto przelewamy do okrągłej blaszki i pieczemy w 180 stopniach przez 20 min (jeśli chcemy, by czekolada delikatnie wypływała po przekrojeniu) lub 30 min (jeśli ma mieć zwartą konsystencję). 

Brownie rewelacyjnie smakuje podane na ciepło z gałką lodów waniliowych. 

I czekoladowy zawrót głowy gotowy! Smacznego!

 

kontakt1.jpg Redakcja KalendarzRolnikow.pl
 
 
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
drukuj  
REKLAMA
Redakcja

Wydawca

WDR
ul. Modra 23
87-807 Włocławek
www.wydawnictwodr.pl

 
Tu nas znajdziesz
Napisz do nas

pozycje oznaczone * muszą być wypełnione