„Przednówek. Kiedy gotuję to nie marnuję” - konkurs dla KGW

Opublikowano 28.04.2020 r.
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi ogłasza konkurs na przepis kulinarny z wykorzystaniem żywności uchronionej przed wyrzuceniem lub pozostałej z innego posiłku. Konkurs ten pozwoli wykorzystać przepisy i receptury gospodyń domowych i jednocześnie stać się inspiracją dla innych.
Celem konkursu jest popularyzowanie i promowanie idei niemarnowania żywności oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię, poprzez korzystanie z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem gospodarstw domowych i popularyzacje przepisów na jak najszersze wykorzystanie produktów.
Zachęcamy do przesłania nam swojego przepisu kulinarnego, przyrządzenia z niego potrawy i wykonania zdjęcia, abyśmy mogli pokazać je światu – mówi Karol Krajewski, Dyrektor Narodowego Instytutu Kultury i Dziedzictwa Wsi.
Zgłoszenia do Konkursu należy przesyłać do w terminie do dnia 17 maja 2020 roku.
Na wygranych czekają nagrody pieniężne.
Więcej informacji można znaleźć na stronie Organizatora: http://folkodnowa.pl
Źródło, fot.: NIKiDWP
![]() |
Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj
|