KalendarzRolników.pl
  • Partner serwisu Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
  • Partner serwisu Krajowa Rada Izb Rolniczych

WYSZUKIWARKA

Webinar: Jak prawidłowo przygotować stanowisko pod uprawy ekologiczne?

Opublikowano 08.09.2020 r.
21 września organizowany jest webinar  pod tytułem ,,Jak prawidłowo przygotować stanowisko pod uprawy ekologiczne?'' Warto wziąć w nim udział, tym bardziej, że webinar jest bezpłatny.

Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu w ramach webinaru poruszy tematykę związaną z praktycznymi aspektami zarządzania glebą i uprawami. Szkolenie kierowane jest do doradców rolniczych oraz rolników, jednak liczba miejsc jest ograniczona.

Karty zgłoszenia uczestnictwa na załączonym formularzu należy przesłać do dnia 17.09.2020 roku na adres: k.sambor@cdr.gov.pl

Ze względu na ograniczoną ilość osób w systemie webinar o zakwalifikowaniu na szkolenie decyduje kolejność zgłoszeń. Po przesłaniu karty zgłoszenia każdy zakwalifikowany uczestnik otrzyma na pocztę elektroniczną link do szkolenia i hasło.
Kartę zgłoszenia możemy pobrać TUTAJ

Harmonogram szkolenia przewiduje prezentacje związane z prawidłowym zmianowaniem, z postępowaniem ze ścierniskiem po zbiorach czy zwalczaniem chwastów wieloletnich. Prelegenci będą mówić także o roli próchnicy w glebie oraz ekologicznej uprawie wybranych gatunków roślin.

Dodajmy jeszcze, że webinar jest organizowany w ramach projektu NEFERTITI, który ma na celu ustanowienie europejskiej sieci gospodarstw demonstracyjnych i pilotażowych, zaprojektowanych w celu usprawnienia wymiany wiedzy oraz doświadczeń, a także skutecznego wprowadzania innowacji w sektorze rolniczym poprzez demonstrację.

kontakt1.jpg Redakcja KalendarzRolnikow.pl
Zainteresował Cię ten artykuł? Masz pytanie do autora? Napisz do nas tutaj

Komitet do spraw pożytku publicznego
NIW